Mi a vérnyomás?

Hipertónia fórum, Magas vérnyomás okai és csökkentése (egyszerűen) • Dietless

Tartalom

  A magas vérnyomás népbetegség, jelentős kockázati tényező az érrendszeri- szív- és vesebetegségek kialakulásában.

  hipertónia fórum

  Már a vérnyomás-emelkedés is károsodást okozhat a szervezetben, főleg ha egyéb érrendszeri kockázati tényezőkkel párosul. Kialakulásának pontos oka legtöbbször ismeretlen, de vannak, amik elősegíthetik: az öröklött hajlam, a túlsúlyosság, a mozgáshiány, a stressz, a túlzott sófogyasztás.

  Magas vérnyomás tünetei A magas vérnyomás általában nem okoz panaszokat, de jelei lehetnek a szédülés, fejfájás, hipertónia fórum, nehézlégzés, orrvérzés, látászavarok, mellkasi fájdalom angina pectorisidegesség.

  hipertónia fórum

  Legtöbbször a már a hipertónia szövődményeként károsodott szervek szív okoznak különböző tüneteket. Magas vérnyomás kezelése A gyógyszeres kezelés mellett alapvető az életmódbeli és a táplálkozási szokások megváltoztatása. A legfontosabbak a súlyfelesleg leadása, a dohányzás megszüntetése, az alkohol- és a kávéfogyasztás elkerülése.

  hipertónia fórum

  Az ételek nátriumtartalmának csökkentése, azaz a sófogyasztás korlátozása. Lényeges viszont a kálium- kalcium- és magnézium-bevitel növelése.

  A magas vérnyomás betegségben szenvedők magnézium vérszintje alacsonyabb, mint az egészséges embereké, ráadásul a magnéziumhiányos állapotban fokozódik a stressz iránti érzékenység is. A fokozott magnézium-bevitel kismértékben csökkenti a vérnyomást. Fontos továbbá a rendszeres testmozgás.

  hipertónia fórum