Extra ajánló

Hipertónia terjed. Május 17 - A magas vérnyomás világnapja

Tartalom

  hipertónia terjed

  Most egyen sok savanyú káposztát Hirdetés A hipertóniát gyakran nevezik csendes gyilkosnak, mivel sokáig nem okoz panaszokat tévhit, hogy a vérnyomás szintjének növekedése fejfájással járaz egészségi állapotra gyakorolt negatív hatásai rendszerint csak a hipertónia terjed késői stádiumaiban jelentkeznek. Az elhanyagolt hipertónia a szívizominfarktus és az agyi érkatasztrófák stroke egyik legfontosabb oka, de komoly szerepe van a vesebetegségek, a vakság, sőt a demencia kialakulásában is.

  hipertónia terjed

  Magyarországon minden harmadik-negyedik felnőttnek, a 60 éven felüliek több mint felének magas a vérnyomása, s a fiatalok között is egyre gyakoribb ez a kórkép. Hazánkban, ahol a szív- és érrendszeri megbetegedések jelentik az első számú halál- és rokkantsági okot - minden második magyar halálát okozzák - e betegségeknek legalább a fele magas vérnyomás következménye.

  hipertónia terjed

  A Magyar Hypertonia Társaság országos kampányt folytat azért, hogy egyre több magas vérnyomásban szenvedő betegnél sikerüljön elérni az úgynevezett cél-vérnyomásértéket. A társaság szeptemberétől a "Csökkentsd a szövődményeket" jelmondattal hívja fel a figyelmet a kardiovaszkuláris kockázatok csökkentésére.

  A hipertóniáról ma már sokat tud az orvostudomány, ennek ellenére nem gyógyítható.

  hipertónia terjed

  A vérnyomásértékben történő legkisebb javulás is jelentős mértékű egészségnyereséget hozhat. Forrás: MTI.

  • Egy rejtőzkődő kór: a magas vérnyomás (a hipertónia-világnap kapcsán) - EgészségKalauz
  • A napon fel kívánják hívni a figyelmet a sokszor rejtve maradó kór veszélyeire, a megelőzés fontosságára és lehetőségeire, a betegség kezelésének módozataira.
  • A-vitamin magas vérnyomás esetén
  • Csökkentette a magas vérnyomást
  • Tud paradicsom magas vérnyomás ellen
  • Május 17 - A magas vérnyomás világnapja
  • A vaszkuláris szív magas vérnyomása
  • A magas vérnyomás szakaszok szerinti osztályozása