A gyomorhurut okai

Hipertóniás gastritis. E. G. asszony (64) (Németország)

Tartalom

  2 fokú magas vérnyomás mit jelent

  A gyomornyálkahártya idült gyulladása. Betegség lefolyása: A gyomornyálkahártya idült gyulladása gyakran idős, dohányos egyénekben alakul ki.

  tribesztán magas vérnyomás

  A betgség kialakulásának hátterében emellett hipertóniás gastritis Helicobacter pylori baktériumfertőzés, autoimmun folyamatok az immunrendszer rendellenes működése állhat. Anémia perniciosában Bvitamin felszívódásának zavara miatt kialakuló vérszegénység a betegséghez szintén idült gastritis társul. A tünetek gyomortáji tompa fájdalom, étvágytalanság, ritkán émelygés, hányás nem kórjelzőek, a panaszok súlyossága és a gyomornyálkahártya-gyulladás súlyossága között általában nincs összefüggés.

  előírja a magas vérnyomás kezelését

  A kórkép elkülönítése a hasonló panaszokkal járó gyomorfekélytől, reflux-betegségtől, valamint a tápcsatorna felső szakaszán kialakuló daganatoktól nyeletéses kontrasztanyagos röntgenvizsgálattal, valamint tükrözéses vizsgálattal és szövettani mintavétellel történhet. Mivel az idült atrophiás gastritisek talaján a rosszindulatú daganatok kialakulásának kockázata fokozottabb, a betegek rendszeres követéses vizsgálata javasolt.

  fokú hipertónia

  A kórkép tünetmentes betegeknél nem igényel kezelést. Anémia perniciosa fennállta esetén Bvitamin adása, a Helicobacter pylori fertőzés antibiotikus kezelése teljes panaszmentességhez vezethet.

  tachycardia és magas vérnyomás diabetes mellitusban

  Megelőzési és más fontos tanácsok: Az alkoholfogyasztás és a dohányzás elhagyása a betegség kialakulásának kockázatát csökkenti.