Olvasási mód:

IVF hipertónia

Köszönjük, üzenetét elküldük a szerzőnek. Bezárás Köszönjük, üzenetét elküldük a címzettnek. IVF hipertónia MTI Tetszett a cikk?

Clinical trials

A mesterséges megtermékenyítéssel fogant gyerekeknek valamivel magasabb a vérnyomása az átlagosnál — derült ki a Berni Egyetemi Kórház tanulmányából. Az első lombikbébi, Louise Brown ban látta meg a napvilágot. A mesterséges megtermékenyítés ettől kezdve a gyermektelen párok számára is megnyitotta az utat a családalapításra.

Állatoknál végzett работающий в прибыль советник форекс és embereken végzett vizsgálatok azonban arra utalnak, hogy az eljárás hatással lehet a gyerek későbbi egészségére.

szív és erek hipertónia

A kockázati tényezők hosszú távú alakulásáról azonban kevés információval rendelkezik a tudomány. A kutatók friss eredményei szerint a mesterséges megtermékenyítéssel IVF született gyerekeknél tinédzser korukban nagyobb a magas vérnyomás kialakulásának kockázata. Emrush Rexhaj és kutatótársai 54 egészséges, átlagosan 16 éves fiatalt vizsgáltak meg, akik mesterséges megtermékenyítéssel fogantak.

hogyan lehet meghatározni a magas vérnyomás típusát

Összehasonlításként a kontrollcsoportban 43, természetes úton fogant kortársukat vizsgálták. A különbség kevésnek tűnhet, de már az ilyen kis eltérés is nagy hatással van a szívroham és a szívbetegségek kialakulásának kockázatára.

A lombikbébiprogram kockázata: esélyesebb a magas vérnyomás

Néhány évvel korábban a kutatók ugyanezen gyerekeket átlagosan 11 éves korban már megvizsgálta, és eredményeiket összehasonlította a természetes úton fogant kortársakéval. Már akkor mutatkoztak a korai érelöregedés jelei az IVF-gyerekeknél, bár a vérnyomásban még nem mutatkoztak különbségek.

Ezeknek öt évre volt szükségük ahhoz, hogy megmutatkozzanak — emelte ki Emrush Rexhaj. Mivel azonban a kutatás viszonylag kis számú résztvevővel zajlott, ráadásul az IVF-gyerekek mind ugyanannak a központnak a segítségével születtek, az eredményeket körültekintéssel kell kezelni.

magas vérnyomás 80 év

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket. Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi IVF hipertónia azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!